Цветно колело

Цветно колело

Цветно колело за перфектно съчетаване на облекло

  Едно от най-големите предизвикателства, с което съвременната жена се сблъсква ежедневно е как да съчетае цветовете в гардероба си. Ето защо повечето от нас гравитират около черното и освен, че изглеждат почти идентично, тези жени често се чувстват скучни в дрехите си, когато покрай тях премине някоя смела дама, която умее да подбира и играе с цветовете. Това става не защото жените не харесват да се обличат цветно, а просто шепа от тях се доверяват на уменията си да ги съчетават. По-добре да не рискуваш, но и да не загубиш, нали така? Може би, но нека ви покажем един от най-лесните начини за съчетаване на дрехите и аксесоарите в гардероба ви.

Чували ли сте за колелото на цветовете - идеалният инструмент в помощ на гардероба! С негова помощ всяка жена ще бъде в състояние да съчетава чантите, обувките, коланите и въобще всеки един аксесоар с цвета на дрехите си, а това, знаем, съвсем не е лека задача. Добрият стил остава непроменен от модата, съществуват само малки тайни, които ще ви разкриваме заедно със загадките на цветовете. Трябва да знаете, например, че е позволено съчетанието до три цвята на облеклото, като бялото и черното се приемат за неутрални.

И така, използвайки цветното колело, ето как можем да правим своите съчетания:

 

  1. Цветовете, които са непосредствено един до друг. Веднага ви давам пример: жълто и жълто-оранжево; лилаво и синьо -лилаво; жълто и жълто-зелено.
  2. Цветове, които оформят прав ъгъл – жълто и оранжево-червено; синьо и лилаво-червено; зелено и оранжево и т. н.
  3. Цветовете, които са точно един срещу друг – жълто и лилаво; синьо и оранжево; червено и зелено.
  4. Цветовете, които образуват "Т" - синьо, оранжево и лилаво-червено; жълто, лилаво и оранжево-червено; жълто, синьозелено и оранжево-червено.
  5. И накрая най-редкия вариант на комбинация, цветовете, които формират "Х" - синьо, оранжево, лилаво-червеникаво и жълто; жълто, лилаво, синьозелено и оранжево-червено.

Откакто кафявото се брои за неутрален цвят, си пасва с всички останали от колелото. Също както бялото, черното и всички оттенъци на синьото и денима, които се съчетават добре с всичко.

А ето и още един полезен съвет: не се старайте да комбинирате на всяка цена обувките с чантата - това комбо е вече някак демоде, далеч по-интригуващо ще бъде, ако например съчетаете обувките с цвета на някоя дреха или пък с шала като друг аксесоар.

И като говорим за аксесоари, тук е мястото да се изясним по един много наболял въпрос, а именно очилата. Очилата са абсолютно необходим аксесоар, който обаче може да ни изиграе много лоша шега, ако е подбран невнимателно. Избирайте очила не според това какво е модерно в момента, а единствено и само според формата на лицето ви, в противен случай рискувате да станете за смях! Има класически модели, които винаги са актуални, като е важно цветът на рамките и стъклата да подхожда на кожата и косата ви. Ако сте консервативни в това отношение, черните рамки отиват на всичко, а ако заложите на цветни, то е добре да са съчетани с дреха или аксесоар.

Да се върнем на цветовете. Цветове, които са част от "цветно семейство" също важат. Например, можете да заместите червеното с розово и все още да можете да използвате комбинациите с цветовете от цветното колело. Тази малка тайна ви предоставя по-широк размах в избора на комбинации и става все по-забавно. Едно невероятно съчетание е например розово, синьо и кафяво... оставям ви да си го представите в различните им оттенъци.

Нещо много важно, когато започнем да подбираме визията си: Винаги имайте предвид, че цветовете се анализират по температура, наситеност и тонове - всеки един оттенък може да бъде топъл или студен. Така аксесоарите трябва да бъдат подбрани близки по плътност на дрехите. Бижутата със златен оттенък се прилагат към дрехите в топли нюанси. Жълто, златисто, оранжево или охра са оттенъците на топлите цветове. Съответно студените цветове имат син, розов или червен оттенък към тях.

Една от най-важните стъпки, която трябва да спазваме е винаги да внимаваме при подбора си на дрехи и аксесоари най-вече при официални случаи. Не забравяйте, че строгите делови поли и панталони се съчетават лесно с ярка блуза, но обратното е направо немислимо! Също така и елегантните обувки трябва да са съобразени с вечерната рокля, както и изящните строги обувки с деловия костюм.

Ежедневната употреба на цветното колело ще ви помогне да правите винаги правилен подбор в гардероба си, като така ще будите възхищението и одобрителните погледи на всички около вас. Най-важното е, че едно модерно и издържано отражение в огледалото, ще гали егото ви всеки ден, вдъхвайки ви сили и самочувствие. Успех!

 

По желание на клиенти, Ви предоставяме идея за съчетаване на туники с ежедневно облекло и едновременно да се използват като парео.

прочети още

Свежест, красота и комфорт през горещите летни дни

прочети още

Трудно е да си представим зимата без топлата и удобна горна дреха. За щастие, съвременните модни якета са толкова оригинални и разнообразни в своите стилове и цветове. С такъв голям избор, за да купите любимото си яке с висококачествено покритие и съдържание , както и да бъде топло , ще бъде лесно. Сред модните колекции, предлагани от дизайнерите, всяка дама може да избере модел и стил по свой собствен вкус.

прочети още

Есен-зима 2018/2019 ще бъде пъстра и бляскава

прочети още

Връхни облекла от еко кожа

прочети още

Златисто, сребристо, кожа - хит през новия сезон в дрехи и аксесоари

прочети още

Доминиращи този сезон ще бъдат дългите палта и кожените облекла

прочети още

Ето някои начини за разнообразие при носенето на дънковата риза.

прочети още

Това най-лесно се постига чрез аксесоари – страхотен шал или обувки, след които хората ще се обръщат. Именно тези добавки са най-добрият начин да издигнете силуета си така, че да изглежда скъп и ефективен. Представяме ви изделията, с които да постигнете това.

прочети още

модни пухкави палта

прочети още

Богат избор не само на модели, но също така и стилни цветови решения и материи.

прочети още

Няколко съвета как да съхраним любимите си дрехи от деним

прочети още

3 причини да дадете шанс на късите потничета това лято

прочети още

За следващите летни месеци ще бъдат хит цветните топчета и помпони - хит на лято 2017

прочети още

Как да носим рокля - тениска ?

прочети още

Как да изглежаме зашеметяващо?

прочети още

Как да се облека в новогодишната нощ?

прочети още

Подходящи за съчетание за всички поводи

прочети още

Открихме няколко идеи, съобразени изцяло с актуалните тенденции

прочети още

Всеки проблем си има решение.

прочети още

Какво казва цветът на дрехите ви за вашия характер

прочети още

3 цвята клинове, които никога, никога не бива да носим

прочети още
/div>