Цветно колело

Цветно колело
10 юни 2016

Цветно колело за перфектно съчетаване на облекло

  Едно от най-големите предизвикателства, с което съвременната жена се сблъсква ежедневно е как да съчетае цветовете в гардероба си. Ето защо повечето от нас гравитират около черното и освен, че изглеждат почти идентично, тези жени често се чувстват скучни в дрехите си, когато покрай тях премине някоя смела дама, която умее да подбира и играе с цветовете. Това става не защото жените не харесват да се обличат цветно, а просто шепа от тях се доверяват на уменията си да ги съчетават. По-добре да не рискуваш, но и да не загубиш, нали така? Може би, но нека ви покажем един от най-лесните начини за съчетаване на дрехите и аксесоарите в гардероба ви.

Чували ли сте за колелото на цветовете - идеалният инструмент в помощ на гардероба! С негова помощ всяка жена ще бъде в състояние да съчетава чантите, обувките, коланите и въобще всеки един аксесоар с цвета на дрехите си, а това, знаем, съвсем не е лека задача. Добрият стил остава непроменен от модата, съществуват само малки тайни, които ще ви разкриваме заедно със загадките на цветовете. Трябва да знаете, например, че е позволено съчетанието до три цвята на облеклото, като бялото и черното се приемат за неутрални.

И така, използвайки цветното колело, ето как можем да правим своите съчетания:

 

  1. Цветовете, които са непосредствено един до друг. Веднага ви давам пример: жълто и жълто-оранжево; лилаво и синьо -лилаво; жълто и жълто-зелено.
  2. Цветове, които оформят прав ъгъл – жълто и оранжево-червено; синьо и лилаво-червено; зелено и оранжево и т. н.
  3. Цветовете, които са точно един срещу друг – жълто и лилаво; синьо и оранжево; червено и зелено.
  4. Цветовете, които образуват "Т" - синьо, оранжево и лилаво-червено; жълто, лилаво и оранжево-червено; жълто, синьозелено и оранжево-червено.
  5. И накрая най-редкия вариант на комбинация, цветовете, които формират "Х" - синьо, оранжево, лилаво-червеникаво и жълто; жълто, лилаво, синьозелено и оранжево-червено.

Откакто кафявото се брои за неутрален цвят, си пасва с всички останали от колелото. Също както бялото, черното и всички оттенъци на синьото и денима, които се съчетават добре с всичко.

А ето и още един полезен съвет: не се старайте да комбинирате на всяка цена обувките с чантата - това комбо е вече някак демоде, далеч по-интригуващо ще бъде, ако например съчетаете обувките с цвета на някоя дреха или пък с шала като друг аксесоар.

И като говорим за аксесоари, тук е мястото да се изясним по един много наболял въпрос, а именно очилата. Очилата са абсолютно необходим аксесоар, който обаче може да ни изиграе много лоша шега, ако е подбран невнимателно. Избирайте очила не според това какво е модерно в момента, а единствено и само според формата на лицето ви, в противен случай рискувате да станете за смях! Има класически модели, които винаги са актуални, като е важно цветът на рамките и стъклата да подхожда на кожата и косата ви. Ако сте консервативни в това отношение, черните рамки отиват на всичко, а ако заложите на цветни, то е добре да са съчетани с дреха или аксесоар.

Да се върнем на цветовете. Цветове, които са част от "цветно семейство" също важат. Например, можете да заместите червеното с розово и все още да можете да използвате комбинациите с цветовете от цветното колело. Тази малка тайна ви предоставя по-широк размах в избора на комбинации и става все по-забавно. Едно невероятно съчетание е например розово, синьо и кафяво... оставям ви да си го представите в различните им оттенъци.

Нещо много важно, когато започнем да подбираме визията си: Винаги имайте предвид, че цветовете се анализират по температура, наситеност и тонове - всеки един оттенък може да бъде топъл или студен. Така аксесоарите трябва да бъдат подбрани близки по плътност на дрехите. Бижутата със златен оттенък се прилагат към дрехите в топли нюанси. Жълто, златисто, оранжево или охра са оттенъците на топлите цветове. Съответно студените цветове имат син, розов или червен оттенък към тях.

Една от най-важните стъпки, която трябва да спазваме е винаги да внимаваме при подбора си на дрехи и аксесоари най-вече при официални случаи. Не забравяйте, че строгите делови поли и панталони се съчетават лесно с ярка блуза, но обратното е направо немислимо! Също така и елегантните обувки трябва да са съобразени с вечерната рокля, както и изящните строги обувки с деловия костюм.

Ежедневната употреба на цветното колело ще ви помогне да правите винаги правилен подбор в гардероба си, като така ще будите възхищението и одобрителните погледи на всички около вас. Най-важното е, че едно модерно и издържано отражение в огледалото, ще гали егото ви всеки ден, вдъхвайки ви сили и самочувствие. Успех!

 

26 май 2020
Летен стил лято 2020 година

Тенденции за лято 2020 г.

прочети още
17 юни 2019
Туниката - от офиса до плажа

По желание на клиенти, Ви предоставяме идея за съчетаване на туники с ежедневно облекло и едновременно да се използват като парео.

прочети още
13 юни 2019
Нови тенденции в плажните рокли на 2019 г.

Свежест, красота и комфорт през горещите летни дни

прочети още
15 ноември 2018
Модерни дамски връхни дрехи есен-зима 2018-2019

Трудно е да си представим зимата без топлата и удобна горна дреха. За щастие, съвременните модни якета са толкова оригинални и разнообразни в своите стилове и цветове. С такъв голям избор, за да купите любимото си яке с висококачествено покритие и съдържание , както и да бъде топло , ще бъде лесно. Сред модните колекции, предлагани от дизайнерите, всяка дама може да избере модел и стил по свой собствен вкус.

прочети още
25 август 2018
Стилни секси рокли в черно и златно

Есен-зима 2018/2019 ще бъде пъстра и бляскава

прочети още
13 ноември 2017
Цветен пух в облеклата 2017/2018

Колекциите на Зима 2017-18

прочети още
31 октомври 2017
Връхни облекла от еко кожа

Връхни облекла от еко кожа

прочети още
31 октомври 2017
Какво да бъде якето за зимата?

топлите зимни якета

прочети още
31 октомври 2017
новия хит за сезон есен/зима 2016

Златисто, сребристо, кожа - хит през новия сезон в дрехи и аксесоари

прочети още
31 октомври 2017
Кожени облекла

Доминиращи този сезон ще бъдат дългите палта и кожените облекла

прочети още
31 октомври 2017
Как да разнообразим носенето на дънкова риза

Ето някои начини за разнообразие при носенето на дънковата риза.

прочети още
29 октомври 2017
Как да изглеждаме скъпо облечени?

Това най-лесно се постига чрез аксесоари – страхотен шал или обувки, след които хората ще се обръщат. Именно тези добавки са най-добрият начин да издигнете силуета си така, че да изглежда скъп и ефективен. Представяме ви изделията, с които да постигнете това.

прочети още
27 октомври 2017
Модни пухкави палта

модни пухкави палта

прочети още
27 октомври 2017
За разкош облечете елек с кожа с косъм

Елеци с кожа с косъм

прочети още
11 септември 2017
Стилни модели женски пуловери на сезон есен-зима 2017-2018

Богат избор не само на модели, но също така и стилни цветови решения и материи.

прочети още
11 септември 2017
Грижа за денима

Няколко съвета как да съхраним любимите си дрехи от деним

прочети още
29 август 2017
С какво да се носят якетата през 2017/18 г?

Комбинации, съчетани с якета

прочети още
14 юли 2017
Късите потничета това лято

3 причини да дадете шанс на късите потничета това лято

прочети още
9 юни 2017
Цветни топчета и помпони - хит на лято 2017

За следващите летни месеци ще бъдат хит цветните топчета и помпони - хит на лято 2017

прочети още
1 май 2017
Рокля - тениска

Как да носим рокля - тениска ?

прочети още
5 февруари 2017
Тоалет за Свети Валентин

Как да изглежаме зашеметяващо?

прочети още
27 декември 2016
Как да се облека в новогодишната нощ?

Как да се облека в новогодишната нощ?

прочети още
17 септември 2016
Бялата блуза и риза - подходящи за всякакви поводи

Подходящи за съчетание за всички поводи

прочети още
25 август 2016
Лесни начини за носене на риза

Открихме няколко идеи, съобразени изцяло с актуалните тенденции

прочети още
25 юни 2016
Лесни и полезни съвети

Всеки проблем си има решение.

прочети още
4 май 2016
Изборът за цвета на дрехите

Какво казва цветът на дрехите ви за вашия характер

прочети още
4 май 2016
Мода и модни съвети

3 цвята клинове, които никога, никога не бива да носим

прочети още